Mirinda szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 1,5 dl olaj
- 1 csomag sütőpor
Krémhez:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- kevés reszelt citromhéj
Tetejére:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál cukor
- 7 dl narancsos, szénsavas üdítő
Elkészítése:
A tojássárgákat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat. Fakanállal belekavarjuk a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét.
Nagyméretű, sütőpapírral bélelt (gáz)tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 35-40 perc alatt.
A krémhez a margarint porcukorral kikeverjük, beledolgozzuk a túrót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat és rákenjük a kihűlt tésztára.
A tetejére a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl üdítővel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi üdítőt és sűrűre főzzük.
Miután langyosra hűlt rásimítjuk a túrókrém tetejére.
Amint megdermedt a pudingos máz a süteményen, felszeleteljük és úgy kínáljuk.