Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 9 tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1,5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj

Tetejére:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 7 dl narancsos, szénsavas üdítő

Elkészítése:

A tojássárgákat gépi habverővel habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat. Fakanállal belekavarjuk a liszt, kakaópor és sütőpor keverékét. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás fehérjét.

Nagyméretű, sütőpapírral bélelt (gáz)tepsibe simítjuk és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük kb 35-40 perc alatt.

A krémhez a margarint porcukorral kikeverjük, beledolgozzuk a túrót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat és rákenjük a kihűlt tésztára.

A tetejére a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl üdítővel csomómentesre keverjük. Hozzáöntjük a többi üdítőt és sűrűre főzzük.

Miután langyosra hűlt rásimítjuk a túrókrém tetejére.

Amint megdermedt a pudingos máz a süteményen, felszeleteljük és úgy kínáljuk.