Mini képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A vizet a sóval és a zsírral feltesszük forrni, amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet bele dolgozzuk. Addig keverjük, amíg a lábas aljától, falától elválik a tészta. Langyosra hűtjük.
A tojásokat felverjük és a tészta masszához kisebb adagokban hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk. Akkor jó, amikor fényes lesz a tészta.
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, majd csillagcsöves habzsákba szedjük és diónál nagyobb halmokat nyomunk. Kicsit távolabb egymástól, mert a tészta sülés közben nő.
A sütőt 180 fokra bemelegítjük,a tésztát betesszük, 20 percig a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert különben össze esik a tészta.
Ezután 150 fokra mérsékeljük a hőt,még további 20-25 percig jó ropogósra sütjük.
A megsült fánkok kalapjait levágjuk.
Krém készítése:
Először vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével. A lisztet kevés tejjel,tojássárgájával simára keverjük. A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát bele csurgatjuk,sűrűre felfőzzük.
Ezután apránként szép lazán hozzá keverjük a tojásfehérje habot. A habtejszínt keményre verjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük a fánkokat, majd rá a habtejszín és a fánk kalapja.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »