Mézes puszedli újraértelmezve recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 10 dkg datolya magozva
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek szezámmagliszt
- 2 ek darált dió
- 3 ek (GM zabpehely)liszt
- 1 evőkanál méz
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
- 3 ek porcukor vagy eritritpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat és simára keverjük. Ecsettel a kisült és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.
Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Forrás: http://scarletsite.hu/node/359
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.