Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes puszedli újraértelmezve recept

Mézes puszedli újraértelmezve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg datolya magozva
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek szezámmagliszt
    • 2 ek darált dió
    • 3 ek (GM zabpehely)liszt
    • 1 evőkanál méz
    • fél mokkáskanál szódabikarbóna
    • 1 citrom reszel héja

    A díszítéshez:

    • 3 ek porcukor vagy eritritpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje

    Elkészítése:

    A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

    A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat és simára keverjük. Ecsettel a kisült és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.

    Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá