Mézes puszedli újraértelmezve recept
Hozzávalók:
- 10 dkg datolya magozva
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 ek szezámmagliszt
- 2 ek darált dió
- 3 ek (GM zabpehely)liszt
- 1 evőkanál méz
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
- 3 ek porcukor vagy eritritpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat és simára keverjük. Ecsettel a kisült és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.
Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









