Mézes puszedli újraértelmezve recept

Hozzávalók:
- 10 dkg datolya magozva
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 ek szezámmagliszt
- 2 ek darált dió
- 3 ek (GM zabpehely)liszt
- 1 evőkanál méz
- fél mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
- 3 ek porcukor vagy eritritpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
Elkészítése:
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat és simára keverjük. Ecsettel a kisült és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.
Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »