Mézes puszedli újraértelmezve

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg datolya magozva
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 ek szezámmagliszt
  • 2 ek darált dió
  • 3 ek (GM zabpehely)liszt
  • 1 evőkanál méz
  • fél mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom reszel héja

A díszítéshez:

  • 3 ek porcukor vagy eritritpor
  • 1 tojás fehérje

Elkészítése:

A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást és a tojássárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük. Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát. A száraz anyagot jól elkeverjük, majd a datolyás masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10-12 perc alatt készre sütjük.

A tojásfehérjét kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat és simára keverjük. Ecsettel a kisült és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.

Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni.