Mézes piskóta lekváros tojáshabbal recept
Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 20 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek méz
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 2 dl tej
A krémhez:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1,5 dl habtejszín
- 5 dkg csokoládé
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg porcukor
A tészta locsolásához:
- 2 dl tej
- 0,3 dl rum (vagy rumaroma)
A tetejére:
- 10 dkg porcukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek sárgabaracklekvár
Elkészítése:
A tésztához a cukrot, a vajat, az egész tojást és a mézet habosra keverjük.
A sütőport a liszttel elkeverjük és a kikavart masszához adjuk. A tejjel higítjuk, majd jól elkeverjük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük a tepsiből, amiben sütöttük, majd ugyanezt a tepsit kivajazzuk.
A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk, majd a rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.
Megfőzzük a krémet: a tojássárgákat a liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük folyamtosan kevergetve.
A kapott krémmel megkenjük a tésztát.
A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.
Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet.
Ezt követően sütőbe toljuk és barnára pirítjuk, majd kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat!