Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes piskóta lekváros tojáshabbal recept

Mézes piskóta lekváros tojáshabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek méz
    • 1 csomag sütőpor
    • 30 dkg finomliszt
    • 2 dl tej

    A krémhez:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1,5 dl habtejszín
    • 5 dkg csokoládé
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 5 dkg porcukor

    A tészta locsolásához:

    • 2 dl tej
    • 0,3 dl rum (vagy rumaroma)

    A tetejére:

    • 10 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A tésztához a cukrot, a vajat, az egész tojást és a mézet habosra keverjük.

    A sütőport a liszttel elkeverjük és a kikavart masszához adjuk. A tejjel higítjuk, majd jól elkeverjük.

    Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

    Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük a tepsiből, amiben sütöttük, majd ugyanezt a tepsit kivajazzuk.

    A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk, majd a rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.

    Megfőzzük a krémet: a tojássárgákat a liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük folyamtosan kevergetve.
    A kapott krémmel megkenjük a tésztát.

    A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.

    Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet.

    Ezt követően sütőbe toljuk és barnára pirítjuk, majd kihűlve tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá