Mézes piskóta lekváros tojáshabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 ek méz
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt
  • 2 dl tej

A krémhez:

  • 5 tojássárgája
  • 1,5 dl habtejszín
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 5 dkg porcukor

A tészta locsolásához:

  • 2 dl tej
  • 0,3 dl rum (vagy rumaroma)

A tetejére:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 tojásfehérje
  • 2 ek sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A tésztához a cukrot, a vajat, az egész tojást és a mézet habosra keverjük.

A sütőport a liszttel elkeverjük és a kikavart masszához adjuk. A tejjel higítjuk, majd jól elkeverjük.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!

Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük a tepsiből, amiben sütöttük, majd ugyanezt a tepsit kivajazzuk.

A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk, majd a rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.

Megfőzzük a krémet: a tojássárgákat a liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük folyamtosan kevergetve.
A kapott krémmel megkenjük a tésztát.

A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.

Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet.

Ezt követően sütőbe toljuk és barnára pirítjuk, majd kihűlve tálaljuk.

Jó étvágyat!