Hozzávalók egy kb 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:
A krémhez:
A tészta locsolásához:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a cukrot, a vajat, az egész tojást és a mézet habosra keverjük.
A sütőport a liszttel elkeverjük és a kikavart masszához adjuk. A tejjel higítjuk, majd jól elkeverjük.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük!
Ha kihűlt, kockára vágjuk, kiszedjük a tepsiből, amiben sütöttük, majd ugyanezt a tepsit kivajazzuk.
A kockára vágott tésztát, mindet megfordítva visszapakoljuk, majd a rumos tejjel alaposan meglocsoljuk.
Megfőzzük a krémet: a tojássárgákat a liszttel, porcukorral, csokival, tejszínnel felfőzzük folyamtosan kevergetve.
A kapott krémmel megkenjük a tésztát.
A tetejére a tojásfehérjét habbá verjük a porcukorral. Hozzákeverjük óvatos mozdulatokkal a lekvárt.
Ezzel a tojáshabbal beborítjuk az egészet.
Ezt követően sütőbe toljuk és barnára pirítjuk, majd kihűlve tálaljuk.
Jó étvágyat!