Mézes medovik recept

Hozzávalók egy kb 20*25 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 150 g porcukor
- 2 evőkanál vaj
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 375 g finomliszt
Krém:
- 900 g tejföl
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A cukrot, mézet és a vajat olvasszuk össze egy edényben. Amikor a cukor felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat egyenként és kezdjük el összegyúrni.
Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet lehet még hozzáadni.
Vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre.
A lapokat egyenként nyújtsuk ki sütőpapíron lisztezve, majd tegyük a tepsi hátára és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Mindegyik lapot megsütjük.
Krém:
A tejszínt verjük fel kemény habbá. Egy másik edényben keverjük össze a porcukrot és a tejfölt, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.
A lapokat töltsük be a krémmel, majd egy éjszakára tegyük hűvös helyre, majd másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »