Mézes medovik recept

Hozzávalók egy kb 20*25 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4 evőkanál méz
- 150 g porcukor
- 2 evőkanál vaj
- 3 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 375 g finomliszt
Krém:
- 900 g tejföl
- 250 g porcukor
- 200 ml habtejszín
Elkészítése:
Tészta:
A cukrot, mézet és a vajat olvasszuk össze egy edényben. Amikor a cukor felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat egyenként és kezdjük el összegyúrni.
Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet lehet még hozzáadni.
Vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre.
A lapokat egyenként nyújtsuk ki sütőpapíron lisztezve, majd tegyük a tepsi hátára és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Mindegyik lapot megsütjük.
Krém:
A tejszínt verjük fel kemény habbá. Egy másik edényben keverjük össze a porcukrot és a tejfölt, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.
A lapokat töltsük be a krémmel, majd egy éjszakára tegyük hűvös helyre, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »