Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes medovik recept

Mézes medovik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy kb 20*25 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4 evőkanál méz
    • 150 g porcukor
    • 2 evőkanál vaj
    • 3 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 375 g finomliszt

    Krém:

    • 900 g tejföl
    • 250 g porcukor
    • 200 ml habtejszín

    Elkészítése:

    Tészta:

    A cukrot, mézet és a vajat olvasszuk össze egy edényben. Amikor a cukor felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat egyenként és kezdjük el összegyúrni.

    Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet lehet még hozzáadni.

    Vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre.

    A lapokat egyenként nyújtsuk ki sütőpapíron lisztezve, majd tegyük a tepsi hátára és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Mindegyik lapot megsütjük.

    Krém:

    A tejszínt verjük fel kemény habbá. Egy másik edényben keverjük össze a porcukrot és a tejfölt, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.

    A lapokat töltsük be a krémmel, majd egy éjszakára tegyük hűvös helyre, majd másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá