Mézes medovik

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézes medovik

Hozzávalók egy kb 20*25 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 4 evőkanál méz
  • 150 g porcukor
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 nagy tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 375 g finomliszt

Krém:

  • 900 g tejföl
  • 250 g porcukor
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése:

Tészta:

A cukrot, mézet és a vajat olvasszuk össze egy edényben. Amikor a cukor felolvadt, akkor vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát és a tojásokat egyenként és kezdjük el összegyúrni.

Ha nagyon ragadna a tészta, akkor kevés lisztet lehet még hozzáadni.

Vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre.

A lapokat egyenként nyújtsuk ki sütőpapíron lisztezve, majd tegyük a tepsi hátára és 180 fokon kb 8-10 perc alatt megsütjük. Mindegyik lapot megsütjük.

Krém:

A tejszínt verjük fel kemény habbá. Egy másik edényben keverjük össze a porcukrot és a tejfölt, majd forgassuk bele a tejszínhabot is.

A lapokat töltsük be a krémmel, majd egy éjszakára tegyük hűvös helyre, majd másnap szeleteljük.