Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-málnás süti recept

Mézes-málnás süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 12 dkg margarin
    • 2 evőkanál méz
    • 1,5 dl tej
    • 1 csomag sütőpor
    • 15 dkg finomliszt
    • 15 dkg rétesliszt
    • csipet só

    Krémhez:

    • 0,5 kg málna (fagyasztott is lehet)
    • kb 15 dkg porcukor
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 25 dkg mascarpone
    • 0,5 l habtejszín
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 cs zselatinfix
    • ízlés szerint rum vagy aroma

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait jól kikeverjük és egy 30*20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

    180 fokra előmelegített, sütőben /kb 20 perc/ tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

    A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

    A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával. A habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk. A kihűlt tésztára simítjuk.

    A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és ízlés szerint díszítjük vele a kész sütit. Pár órára hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá