Mézes-málnás süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézes-málnás süti

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 12 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg rétesliszt
  • csipet só

Krémhez:

  • 0,5 kg málna (fagyasztott is lehet)
  • kb 15 dkg porcukor
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 l habtejszín
  • 3 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatinfix
  • ízlés szerint rum vagy aroma

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín

Elkészítése:

A tészta alapanyagait jól kikeverjük és egy 30*20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.

180 fokra előmelegített, sütőben /kb 20 perc/ tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.

A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.

A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával. A habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk. A kihűlt tésztára simítjuk.

A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és ízlés szerint díszítjük vele a kész sütit. Pár órára hűtőbe tesszük.