Mézes krémes labda recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 24 dkg finomliszt
- 9,5 dkg porcukor
- 4,5 dkg margarin
- 3 dkg olvasztott méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- ízlés szerint só
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg kristálycukor
- 10 dkg margarin
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 10 g vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra pudingos krém, majd a tejszínhab, tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk.
Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!
Nagyon mutatós finom süti!
Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »