Mézes krémes labda recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 24 dkg finomliszt
- 9,5 dkg porcukor
- 4,5 dkg margarin
- 3 dkg olvasztott méz
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- ízlés szerint só
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 7,5 dkg kristálycukor
- 10 dkg margarin
Hab:
- 2 dl habtejszín
- 10 g vaníliás cukor
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítése:
A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat és jól kidolgozzuk, majd fél óráig hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a krémet. A pudingporral a cukrot elkeverjük hozzáadjuk a tojássárgáját, tejet, majd lassú tűzön sűrű krémmé főzzük.
A tűzről levéve még melegen belekeverjük a margarint és kihűtjük.
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A tésztát a hűtőből kivesszük, kinyújtjuk, mint a linzertésztát és tetszőleges szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk, előmelegített sütőben készre sütjük 180 fokon kb 10-12 perc alatt.
Ha a tészta kihűlt, a kihabosított krémet habzsákba töltjük és a korongokat megtöltjük. Alulra pudingos krém, majd a tejszínhab, tetejét pedig egy tésztakarikával zárjuk.
Tálaláskor porcukorral leszórva kínáljuk!
Nagyon mutatós finom süti!
Bármilyen ízű pudingporral elkészíthető!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »