Mézes krémes recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 65 g cukor
- 12 g vaníliás cukor
- 45 g liszt
- 500 ml tej
- 180 g vaj
- 140 g porcukor
A tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g porcukor
- 80 g tejföl
- 70 g méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A közepére:
- sárgabaracklekvár
A mázhoz:
- 80 g vaj
- 60 g forró víz
- 50 g porcukor
- 35 g kakaópor
Elkészítése:
A krémhez a tojássárgákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is.
Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és kihűtjük.
A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel és jól kihabosítjuk.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, lisztezett felületen tepsiméretűre nyújtjuk.
A lapokat egyesével a tepsi hátuljára fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapokat keresztben kettévágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, arra megy egy másik lap, a lekvár, a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap. Ha a lekvár nagyon folyós, 10 gramm expressz zselatinfixszel be lehet keverni, így nem fog szétcsúszni, de ez csak akkor szükséges, ha folyik a lekvár.
A máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk.
A mézes krémest egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »