Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
    A krémhez:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 65 g cukor
    • 12 g vaníliás cukor
    • 45 g liszt
    • 500 ml tej
    • 180 g vaj
    • 140 g porcukor

    A tésztához:

    • 500 g liszt
    • 100 g vaj
    • 1 tk szódabikarbóna
    • csipet só
    • 150 g porcukor
    • 80 g tejföl
    • 70 g méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A közepére:

    • sárgabaracklekvár

    A mázhoz:

    • 80 g vaj
    • 60 g forró víz
    • 50 g porcukor
    • 35 g kakaópor

    Elkészítése:

    A krémhez a tojássárgákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is.

    Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és kihűtjük.

    A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel és jól kihabosítjuk.

    A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, lisztezett felületen tepsiméretűre nyújtjuk.

    A lapokat egyesével a tepsi hátuljára fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

    A kihűlt lapokat keresztben kettévágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, arra megy egy másik lap, a lekvár, a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap. Ha a lekvár nagyon folyós, 10 gramm expressz zselatinfixszel be lehet keverni, így nem fog szétcsúszni, de ez csak akkor szükséges, ha folyik a lekvár.

    A máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk.

    A mézes krémest egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá