Mézes krémes recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A krémhez:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 65 g cukor
- 12 g vaníliás cukor
- 45 g liszt
- 500 ml tej
- 180 g vaj
- 140 g porcukor
A tésztához:
- 500 g liszt
- 100 g vaj
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 150 g porcukor
- 80 g tejföl
- 70 g méz
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A közepére:
- sárgabaracklekvár
A mázhoz:
- 80 g vaj
- 60 g forró víz
- 50 g porcukor
- 35 g kakaópor
Elkészítése:
A krémhez a tojássárgákat egy lábasban elkeverjük a kétféle cukorral, majd hozzászórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük kevés tejjel, végül hozzákeverjük a többi tejet is.
Állandó kevergetés közben, közepes lángon puding állagúra főzzük, majd lefedjük egy műanyag fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje és kihűtjük.
A vajat és a porcukrot 4-5 részletben a kihűlt alapba keverjük egy habverővel és jól kihabosítjuk.
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a szódabikarbónával és a sóval, hozzákeverjük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát, lisztezett felületen tepsiméretűre nyújtjuk.
A lapokat egyesével a tepsi hátuljára fektetjük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt lapokat keresztben kettévágjuk, az egyiket megkenjük a krém felével, arra megy egy másik lap, a lekvár, a harmadik lap, a maradék krém, végül a negyedik lap. Ha a lekvár nagyon folyós, 10 gramm expressz zselatinfixszel be lehet keverni, így nem fog szétcsúszni, de ez csak akkor szükséges, ha folyik a lekvár.
A máz hozzávalóit egy lábasban összemelegítjük, majd a sütire csorgatjuk és elsimítjuk.
A mézes krémest egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »