Mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál tej
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
Krémhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg baracklekvár vagy málnalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk egyesével, majd a tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. (A tepsi mérete: 23*31 cm.)
A tejet keverjük el a búzasarával és főzzük meg, úgy mintha tejbegrízt készítenénk.
Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd keverjük hozzá a langyosra hűlt tejbegrízt.
Az első lapot kenjük meg a krém felével, majd helyezzük rá a második lapot. A második lapot kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a harmadik lapot. A harmadik lapot kenjük meg a krém másik felével, majd helyezzük rá a negyedik lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »