Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 45 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 3 evőkanál zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál tej
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna
    • 4 evőkanál méz

    Krémhez:

    • 5 dl tej
    • 10 dkg búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg baracklekvár vagy málnalekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk egyesével, majd a tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. (A tepsi mérete: 23*31 cm.)

    A tejet keverjük el a búzasarával és főzzük meg, úgy mintha tejbegrízt készítenénk.

    Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd keverjük hozzá a langyosra hűlt tejbegrízt.

    Az első lapot kenjük meg a krém felével, majd helyezzük rá a második lapot. A második lapot kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a harmadik lapot. A harmadik lapot kenjük meg a krém másik felével, majd helyezzük rá a negyedik lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval.

    Másnap szeletelve tálaljuk.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá