Mézes krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 3 evőkanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál tej
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 4 evőkanál méz
Krémhez:
- 5 dl tej
- 10 dkg búzadara
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 20 dkg baracklekvár vagy málnalekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk egyesével, majd a tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. (A tepsi mérete: 23*31 cm.)
A tejet keverjük el a búzasarával és főzzük meg, úgy mintha tejbegrízt készítenénk.
Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd keverjük hozzá a langyosra hűlt tejbegrízt.
Az első lapot kenjük meg a krém felével, majd helyezzük rá a második lapot. A második lapot kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a harmadik lapot. A harmadik lapot kenjük meg a krém másik felével, majd helyezzük rá a negyedik lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »