Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál méz

Krémhez:

  • 5 dl tej
  • 10 dkg búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg baracklekvár vagy málnalekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk egyesével, majd a tepsi hátulján megsütjük, 180 fokon kb 10 perc alatt. (A tepsi mérete: 23*31 cm.)

A tejet keverjük el a búzasarával és főzzük meg, úgy mintha tejbegrízt készítenénk.

Eközben keverjük ki a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojás sárgájával, majd keverjük hozzá a langyosra hűlt tejbegrízt.

Az első lapot kenjük meg a krém felével, majd helyezzük rá a második lapot. A második lapot kenjük meg lekvárral, majd tegyük rá a harmadik lapot. A harmadik lapot kenjük meg a krém másik felével, majd helyezzük rá a negyedik lapot és vonjuk be olvasztott csokoládéval.

Másnap szeletelve tálaljuk.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept