Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 45 dkg finomliszt
    • 3 evőkanál tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál méz
    • 15 dkg cukor
    • 3 dkg zsír
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna

    A krémhez:

    • 7 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 6 evőkanál búzadara
    • 20 dkg porcukor
    • lekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve, kb 10 perc alatt krémesre főzzük.
    Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk (én 2- 3 evőkanál tettem még bele, mert nem állt össze).

    Négy részre osztjuk és egyenként tepsi méretű, vékony lappokká nyújtjuk. Jól kikent, kilisztezett sütőlapokon vagy a tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő max 160 fokon) kb 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.

    A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

    A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt darát végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.

    A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, amelyet lekvárral kenünk meg. A következő lapra rákerül a krém másik fele, amire rátesszük az utolsó lapot.

    A tetejét porcukorral meghintjük vagy csokimázzal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá