Mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes krémes

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 3 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg zsír
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez:

  • 7 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 6 evőkanál búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • lekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz felett folyamatosan kevergetve, kb 10 perc alatt krémesre főzzük.
Amikor langyosra hűlt hozzáadjuk a liszthez és összegyúrjuk (én 2- 3 evőkanál tettem még bele, mert nem állt össze).

Négy részre osztjuk és egyenként tepsi méretű, vékony lappokká nyújtjuk. Jól kikent, kilisztezett sütőlapokon vagy a tepsi hátán, 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses sütő max 160 fokon) kb 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.

A margarint a porcukorral habosra kikeverjük, apránként hozzáadjuk a kihűlt darát végül az egészet robotgéppel krémesre keverjük.

A legalsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot, amelyet lekvárral kenünk meg. A következő lapra rákerül a krém másik fele, amire rátesszük az utolsó lapot.

A tetejét porcukorral meghintjük vagy csokimázzal díszítjük.