Mézes krémes recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál méz
- 3 evőkanál zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál tej vagy amennyit felvesz
Krémhez:
- 8 dl tej
- 7 evőkanál búzadara
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Lap kenéséhez:
- 15-20 dkg lekvár (nálam vegyes gyümölcs)
Elkészítése:
A hozzávalókból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá (ha kemény a tészta, öntsünk hozzá még tejet) és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.
A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 34,5*24 cm-es lapokká.
Helyezzük a lapokat sütőpapíros tepsi hátára (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!
A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, tegyük bele a cukrot, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a puha margarint.
A tölteléket felezzük el. Az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot.
A tetejére vagy csokimázat teszünk vagy porcukrot szórunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »










