Mézes krémes recept
Hozzávalók:
Lapokhoz:
- 50 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 4 evőkanál méz
- 3 evőkanál zsír
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 4 evőkanál tej vagy amennyit felvesz
Krémhez:
- 8 dl tej
- 7 evőkanál búzadara
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Lap kenéséhez:
- 15-20 dkg lekvár (nálam vegyes gyümölcs)
Elkészítése:
A hozzávalókból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá (ha kemény a tészta, öntsünk hozzá még tejet) és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.
A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 34,5*24 cm-es lapokká.
Helyezzük a lapokat sütőpapíros tepsi hátára (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!
A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, tegyük bele a cukrot, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a puha margarint.
A tölteléket felezzük el. Az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot.
A tetejére vagy csokimázat teszünk vagy porcukrot szórunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!