Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Lapokhoz:

    • 50 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 4 evőkanál méz
    • 3 evőkanál zsír
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 kávéskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál tej vagy amennyit felvesz

    Krémhez:

    • 8 dl tej
    • 7 evőkanál búzadara
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    Lap kenéséhez:

    • 15-20 dkg lekvár (nálam vegyes gyümölcs)

    Elkészítése:

    A hozzávalókból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá (ha kemény a tészta, öntsünk hozzá még tejet) és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.

    A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 34,5*24 cm-es lapokká.

    Helyezzük a lapokat sütőpapíros tepsi hátára (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!

    A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, tegyük bele a cukrot, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a puha margarint.

    A tölteléket felezzük el. Az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot.

    A tetejére vagy csokimázat teszünk vagy porcukrot szórunk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá