Mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Lapokhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 evőkanál méz
  • 3 evőkanál zsír
  • 1 tojás
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál tej vagy amennyit felvesz

Krémhez:

  • 8 dl tej
  • 7 evőkanál búzadara
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Lap kenéséhez:

  • 15-20 dkg lekvár (nálam vegyes gyümölcs)

Elkészítése:

A hozzávalókból gyúrjunk félkemény tésztát úgy, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá (ha kemény a tészta, öntsünk hozzá még tejet) és a szódabikarbónát a lisztben keverjük el.

A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 részre, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki őket 34,5*24 cm-es lapokká.

Helyezzük a lapokat sütőpapíros tepsi hátára (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon pár perc alatt süssük meg. Nagyon vigyázzunk, mert gyorsan sül, könnyen megszáradhatnak a lapok!

A tejet hidegen keverjük el a búzadarával, tegyük bele a cukrot, majd forraljuk fel, főzzünk belőle tejbegrízt. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a puha margarint.

A tölteléket felezzük el. Az 1. lapra kenjük el a krém felét, erre helyezzük rá a 2. lapot és kenjük meg lekvárral. Erre tegyük a 3. lapot és kenjük meg a krém másik felével. Helyezzük a tetejére a 4. lapot.

A tetejére vagy csokimázat teszünk vagy porcukrot szórunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!