Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, karamellás, mogyorós szelet recept

Mézes, karamellás, mogyorós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 12,5 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk őrölt fahéj (elhagyható)

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 2 tasak tejszín ízű pudingpor
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg cukor + 10 dkg–a karamellhez

    Tetejére:

    • 20 dkg török mogyoró
    • 8 dkg cukor
    • 3 ek méz
    • 8 dkg vaj

    Elkészítése:

    A krémhez kevés tejet simára keverünk a pudingporral és a cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.

    10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.

    A mogyorót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet. Összeforraljuk és hozzákeverjük a mogyorót, végül a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.

    A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tésztát két részre osztjuk és 20*30 cm–es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot 10-12 perc alatt megsütjük. A másik tésztalapot is belenyújtjuk a tepsibe és eloszlatjuk rajta a karamellás mogyorót és ezt is megsütjük.

    Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a mogyorós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük, majd másnap tetszés szerint szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá