Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A krémhez kevés tejet simára keverünk a pudingporral és a cukorral, majd felöntjük a többi tejjel és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a vajjal.
10 dkg cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.
A mogyorót darabosra vagdaljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet. Összeforraljuk és hozzákeverjük a mogyorót, végül a vajat. Addig kevergetjük, amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.
A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk és 20*30 cm–es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot 10-12 perc alatt megsütjük. A másik tésztalapot is belenyújtjuk a tepsibe és eloszlatjuk rajta a karamellás mogyorót és ezt is megsütjük.
Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a mogyorós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük, majd másnap tetszés szerint szeleteljük.