Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes hajdina felfújt recept

Mézes hajdina felfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg hajdina
    • 3 dkg vaj vagy margarin
    • 5 dl tej
    • 15-20 dkg méz
    • 10 dkg mazsola
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl joghurt
    • 1 kg alma, lereszelve
    • 1 tk őrölt fahéj

    A tepsi kikenéséhez:

    • vaj
    • GM zabpehely

    A tálaláshoz:

    • 1 cs GM vanília ízű pudingpor
    • 6 dl tej
    • 3-4 ek eritrit

    Elkészítése:

    A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.

    Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

    Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.

    A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.

    Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.

    Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.

    Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.

    Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.

    Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá