Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.
Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.
Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.
Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.
Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.
Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.
Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.