Mézes hajdina felfújt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg hajdina
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • 15-20 dkg méz
  • 10 dkg mazsola
  • 4 db tojás
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 kg alma, lereszelve
  • 1 tk őrölt fahéj

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • GM zabpehely

A tálaláshoz:

  • 1 cs GM vanília ízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3-4 ek eritrit

Elkészítése:

A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.

Megsózzuk, a tejjel felöntjük. Kevergetve fölforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb. 15 perc alatt puhára pároljuk.

Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát, és a joghurtot is beledolgozzuk.

Végül a keményre felvert tojásfehérjehabot is hozzáadjuk. Majd a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.

Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.

Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, GM zabpehellyel beszórjuk, és beleöntjük a masszát.

Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.

Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.