Mézes, grízes krémes recept
Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál tej
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál olvasztott méz
- 3 evőkanál olvasztott zsír
- 1 kk szódabikarbóna
A töltelékhez:
- 0,5 l tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg búzadara
- 5-6 ek házi baracklekvár
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.
Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt.
Ne süssük túl a lapokat!
A tejet a cukrokkal, tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.
Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.
A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.
Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.