Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes, grízes krémes recept

Mézes, grízes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
    A tésztához:

    • 45 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4-5 evőkanál tej
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál olvasztott méz
    • 3 evőkanál olvasztott zsír
    • 1 kk szódabikarbóna

    A töltelékhez:

    • 0,5 l tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 25 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg búzadara
    • 5-6 ek házi baracklekvár

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.

    Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt.
    Ne süssük túl a lapokat!

    A tejet a cukrokkal, tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
    Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

    Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.

    A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.

    Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá