Mézes, grízes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 23*34 cm-es tepsihez:
A tésztához:

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál tej
  • 1 egész tojás
  • 4 evőkanál olvasztott méz
  • 3 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 kk szódabikarbóna

A töltelékhez:

  • 0,5 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg búzadara
  • 5-6 ek házi baracklekvár

Tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk.

Egyesével vajjal kent tepsi tetejére helyezzük és azon sütjük meg 180-200 °C-on kb 5 perc alatt.
Ne süssük túl a lapokat!

A tejet a cukrokkal, tojássárgájával simára keverjük. Feltesszük főni, majd hozzáadjuk a grízt és sűrűre felfőzzük.
Hagyjuk állni míg kihűl, majd a vajjal kihabosítjuk.

Az első lap tetejére kenjük a krém felét, majd helyezzük rá a második lapot, azt lekvárral kenjük meg. A tetejére jön a harmadik lap, aminek a tetejére szintén a fehér krém kerül és végül simítsuk rá a negyedik lapot.

A csokoládét étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük. A felső lapra kenjük. Egy kés segítségével cifrázzuk a tetejét.

Hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük fel.