Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-diós kókuszkocka recept

Mézes-diós kókuszkocka
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 20 dkg porcukor
    • 10 dkg darált dió
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál olvasztott méz
    • 5 evőkanál víz
    • 1 csomag sütőpor

    Máz:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5 evőkanál tej
    • 4 dkg kakaópor
    • 5 evőkanál rum

    Forgatáshoz:

    • 15 dkg kókuszreszelék

    Díszítéshez:

    • 3 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a mézet, vizet, melyekkel tovább keverjük, valamint a darált diót, végül pedig a liszttel elkevert sütőport.

    Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (180 fokon kb 30-35 perc).

    Amikor már a megsült tészta teljesen kihűlt kockákra szeleteljük.

    Máz elkészítése: a margarint a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet kakaót és a rumot, majd gyenge tűzön összefőzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a kockákra vágott tésztákat egyesével a mázba forgatjuk és rácsra rakjuk.

    Amikor egy kicsit száradt a máz akkor az oldalait kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét pedig darált dióval díszítjük.

    Nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá