Mézes-diós kókuszkocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál olvasztott méz
- 5 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál tej
- 4 dkg kakaópor
- 5 evőkanál rum
Forgatáshoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
- 3 dkg darált dió
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a mézet, vizet, melyekkel tovább keverjük, valamint a darált diót, végül pedig a liszttel elkevert sütőport.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (180 fokon kb 30-35 perc).
Amikor már a megsült tészta teljesen kihűlt kockákra szeleteljük.
Máz elkészítése: a margarint a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet kakaót és a rumot, majd gyenge tűzön összefőzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a kockákra vágott tésztákat egyesével a mázba forgatjuk és rácsra rakjuk.
Amikor egy kicsit száradt a máz akkor az oldalait kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét pedig darált dióval díszítjük.
Nagyon finom!