Mézes-diós kókuszkocka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 evőkanál olvasztott méz
- 5 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Máz:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál tej
- 4 dkg kakaópor
- 5 evőkanál rum
Forgatáshoz:
- 15 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
- 3 dkg darált dió
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a mézet, vizet, melyekkel tovább keverjük, valamint a darált diót, végül pedig a liszttel elkevert sütőport.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (180 fokon kb 30-35 perc).
Amikor már a megsült tészta teljesen kihűlt kockákra szeleteljük.
Máz elkészítése: a margarint a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet kakaót és a rumot, majd gyenge tűzön összefőzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a kockákra vágott tésztákat egyesével a mázba forgatjuk és rácsra rakjuk.
Amikor egy kicsit száradt a máz akkor az oldalait kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét pedig darált dióval díszítjük.
Nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









