Hozzávalók:
Tészta:
Máz:
Forgatáshoz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, majd a mézet, vizet, melyekkel tovább keverjük, valamint a darált diót, végül pedig a liszttel elkevert sütőport.
Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát beleöntjük, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (180 fokon kb 30-35 perc).
Amikor már a megsült tészta teljesen kihűlt kockákra szeleteljük.
Máz elkészítése: a margarint a porcukorral jól elkeverjük, hozzáadjuk a tejet kakaót és a rumot, majd gyenge tűzön összefőzzük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, majd a kockákra vágott tésztákat egyesével a mázba forgatjuk és rácsra rakjuk.
Amikor egy kicsit száradt a máz akkor az oldalait kókuszreszelékbe forgatjuk, tetejét pedig darált dióval díszítjük.
Nagyon finom!