Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes almás-mákos szelet recept

Mézes almás-mákos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalókegy 28*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 12 dkg margarin
    • 12 dkg méz
    • 6 g szódabikarbóna
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg cukor
    • 18 dkg finomliszt

    Almás krém:

    • 6 közepes alma
    • 3 ek cukor
    • fahéj ízlés szerint
    • 3 evőkanál citromlé
    • 30 g étkezési keményítő
    • 80 g víz

    Mákkrém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2 dl tejszín
    • 3 evőkanál porcukor
    • 3 evőkanál darált mák
    • 7 g étkezési zselatin
    • 30 ml víz

    Elkészítése:

    A tésztához a vajat a mézzel egy magasabb felú edényben összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett (vigyázat, mert nagyon felhabzik!) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk.

    A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük.

    A sütőt 170 °C–ra előmelegítjük.

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a mézes keveréket és hozzászitáljuk a lisztet. Ezután a massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt megsütjük. Másik felét ugyanígy sütjük meg.

    Az almás krémhez az almát meghámozzuk, majd kb 2*-es2 cm kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk, rászórjuk a kristálycukrot, fahéjat és ráöntjük a citromlevet és elkezdjük párolni. Pár perc múlva ráöntjük a vízzel elkevert keményítőt és sűrűre főzzük.

    Az egyik, kihűlt lapot visszatesszük a tepsibe, majd egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és kihűtjük.

    A mákkrémhez megfőzzük a tejben a pundingport a szokásos módon, majd frissentartó fóliával letakarva kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyós állagúra melegítjük.

    A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot, majd hozzákeverjük a mákot és a zselatint is. A kihűlt almás krémre kenjük és befedjük a másik lappal.

    Tetejére csokimázat kenünk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá