Hozzávalókegy 28*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
Almás krém:
Mákkrém:
Elkészítése:
A tésztához a vajat a mézzel egy magasabb felú edényben összeforraljuk, ezután hozzáadjuk a szódabikarbónát és folyamatos kevergetés mellett (vigyázat, mert nagyon felhabzik!) alacsony lángon addig forraljuk, amíg szép karamelles színt nem kapunk.
A keveréket egy üvegedénybe átöntjük és kihűtjük.
A sütőt 170 °C–ra előmelegítjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd tovább habosítva hozzáadjuk a mézes keveréket és hozzászitáljuk a lisztet. Ezután a massza felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 18 perc alatt megsütjük. Másik felét ugyanígy sütjük meg.
Az almás krémhez az almát meghámozzuk, majd kb 2*-es2 cm kockákra vágjuk. Egy serpenyőbe rakjuk, rászórjuk a kristálycukrot, fahéjat és ráöntjük a citromlevet és elkezdjük párolni. Pár perc múlva ráöntjük a vízzel elkevert keményítőt és sűrűre főzzük.
Az egyik, kihűlt lapot visszatesszük a tepsibe, majd egyenletesen ráterítjük az almás tölteléket és kihűtjük.
A mákkrémhez megfőzzük a tejben a pundingport a szokásos módon, majd frissentartó fóliával letakarva kihűtjük. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyós állagúra melegítjük.
A tejszínt a porcukorral habbá verjük, majd kisebb adagokban hozzádolgozzuk a pudingot, majd hozzákeverjük a mákot és a zselatint is. A kihűlt almás krémre kenjük és befedjük a másik lappal.
Tetejére csokimázat kenünk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, majd másnap szeleteljük.