Méteres kalács tepsiben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Sárga lap:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg margarin
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).
A barna lapot is megsütjük, majd ha a psikóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.
A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.
1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.