Méteres kalács tepsiben recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Sárga lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg margarin
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).
A barna lapot is megsütjük, majd ha a psikóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.
A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.
1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »