Méteres kalács tepsiben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 22*32 cm-es tepsihez:
Sárga lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Barna lap:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 22 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 1 dl étolaj
- 1 dl meleg víz
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 3 cs puncsízű pudingpor
- 9 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg margarin
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A sárga tésztához a tojássárgákat a cukorral habosra verjük, majd a meleg vizet és az olajat apránként hozzáadjuk. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt 22*32 cm-es tepsibe simítjuk és 175 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20-25 perc alatt).
A barna lapot is megsütjük, majd ha a psikóták kihűltek, akkor két-két lapra vágjuk.
A krémhez a tejjel elkevert pudingport folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal összekeverjük.
3 részre osztjuk a krémet, majd a lapokat betöltjük: barna lap-krém-sárga lap-krém-barna lap-krém, befedjük a sárga lappal.
A csokit megolvasztjuk vízgőz fölött az étolajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.
1 napot állni hagyjuk, majd szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









