Méteres kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 3 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál olaj + 1 evőkanál víz (a kakaós tésztába)
Krém:
- 3 dl tej
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá. A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral kihabositjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet, a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük az egészet. Végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.
A tésztát két részre osztjuk és at egyik felébe belekeverjük a kakaóport, olajat és vizet, majd elkeverjük. Két őzgerincformát kivajazuk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük, majd külön-külön belesimítjuk a masszákat és 170 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük a tésztákat.
A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A porcukrot kihabosítjuk a puha margarinnal, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük.
A kihűlt tésztákat a borkák mentén felszeljük, majd 1-1 sárga és kakaós lapot összeragasztunk a rkémmel. Hogy könnyebb legyen bánni a sütivel készíthetünk két rudat is belőle. Ha marad krémünk, akkor kívülről is körbekenjük a roládokat.
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütik tetejét.
Ha a csoki megdermedt, akkor ferdén szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Fent nem tüntettem fel, de ízlés szerint citromhéjat vagy narancshéjat a tésztába lehet tenni, vagy a víz helyett narancslevet is lehet beletenni.