Méteres kalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 3 evőkanál kakaópor + 1 evőkanál olaj + 1 evőkanál víz (a kakaós tésztába)
Krém:
- 3 dl tej
- 1 cs puncs pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 15 dkg csoki
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojások fehérjét felverjük egy csipet sóval kemény habbá. A tojássárgákat a porcukorral, vaníliás cukorral kihabositjuk, majd hozzáadjuk a citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet, a vizet, az olajat, a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük az egészet. Végül a tojáshabot forgatjuk bele óvatosan.
A tésztát két részre osztjuk és at egyik felébe belekeverjük a kakaóport, olajat és vizet, majd elkeverjük. Két őzgerincformát kivajazuk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük, majd külön-külön belesimítjuk a masszákat és 170 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük a tésztákat.
A krémhez a pudingport a tejben felfőzzük a vaníliás cukorral, majd kihűtjük. A porcukrot kihabosítjuk a puha margarinnal, majd a pudinghoz adjuk és jól elkeverjük.
A kihűlt tésztákat a borkák mentén felszeljük, majd 1-1 sárga és kakaós lapot összeragasztunk a rkémmel. Hogy könnyebb legyen bánni a sütivel készíthetünk két rudat is belőle. Ha marad krémünk, akkor kívülről is körbekenjük a roládokat.
A csokit az olajjal felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütik tetejét.
Ha a csoki megdermedt, akkor ferdén szeletelve tálaljuk.
Tipp:
Fent nem tüntettem fel, de ízlés szerint citromhéjat vagy narancshéjat a tésztába lehet tenni, vagy a víz helyett narancslevet is lehet beletenni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »