Méteres recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg porcukor
- 40 dkg liszt
- 15 evőkanál meleg víz
- 10 evőkanál olaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 tasak puncs pudingpor
- 2 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- rum ízlés szerint
Máz:
- 100 g étcsoki
- 1 ek olaj
Elkészítése:
Alaposan kikeverjük a tojások sárgáját a porcukorral, majd apránként adjuk hozzá a meleg vizet, az olajat és a sütőporral elkevert liszttel. Végül a tojások keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát és az egyik felébe kakaóport keverünk.
2 darab zsírozott, lisztezett őzgerinc formába töltjük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük, majd a formából rácsra borítva kihűtjük.
A pudingport felfőzzük a tejjel, majd kihűtjük. Közben a puha margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, jól elkeverjük benne, rummal ízesítjük.
Ujjnyi vastag szeletekre vágjuk a piskótákat. Egy sárga szelet tésztát bőven megkenünk a krémmel, hozzáillesztünk egy barna tésztát és a továbbiakban felváltva megkenünk 1-1 sárga és barna tésztát és mindig az előzőekhez illesztjük, tehát egy barna után egy sárga következik.
A mázhoz vízgőz felett a csokoládét az olajjal megolvasztjuk és a kész süteményünket bevonjuk vele.
Ha a csoki megszilárdult, akkor ferdén szeletelve felvágjuk a süteményt.