Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes zebraszelet recept

Meggyes zebraszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 1 üveg magozott meggybefőtt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 200 g porcukor
    • 250 g finomliszt
    • 200 ml olaj
    • 140 g natúr joghurt
    • 50 g kakaópor
    • 100 g ét vagy tejcsoki
    • 2 cs vaníliás cukor

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 100 g porcukor

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

    A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

    Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

    200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

    Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a csokis masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

    A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.

    Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.

    Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).

    Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá