Meggyes zebraszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 8 tojásfehérje
  • 200 g porcukor
  • 250 g finomliszt
  • 200 ml olaj
  • 140 g natúr joghurt
  • 50 g kakaópor
  • 100 g ét vagy tejcsoki
  • 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 100 g porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra, alsó-felső sütéssel előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral béleljük. A csokit apróra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük.

A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habbá verni. Közben adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd az egészet kemény habbá verjük.

Ekkor alacsony fokozaton beledolgozzuk a joghurtot és 150 ml olajat, majd elkeverjük.

200 g lisztet lazán beleforgatunk. A kész masszát elfelezzük.

Az egyik felébe beledolgozzuk a csokit. A maradék 50 g lisztet elkeverjük a kakaóporral és a csokis masszába keverjük, majd lazítjuk a maradék 50 ml olajjal.

A kétféle masszát felváltva belekanalazzuk a tepsibe, majd a tetejét bőven megszórjuk meggyel.

Előmelegített sütőbe tolva 30 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és a még meleg sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd a sütőt 160 fokra mérsékelve még 10-15 percig sütjük (amíg a teteje szép aranybarna nem lesz).

Miután teljesen kihűlt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.