Meggyes, tejfölös piskóta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg finomliszt
- 3 dl tejföl
- 1 sütőpor
- 1 üveg magozott meggy
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.
24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.
Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.