Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes, tejfölös piskóta recept

Meggyes, tejfölös piskóta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg finomliszt
    • 3 dl tejföl
    • 1 sütőpor
    • 1 üveg magozott meggy

    Elkészítése:

    A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.

    24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk.

    200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.

    Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá