Meggyes, tejfölös piskóta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • 1 sütőpor
  • 1 üveg magozott meggy

Elkészítése:

A tojásokat, a cukrokkal és a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet.

24 × 39 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, elsimítjuk, és a lecsepegtetett meggyel megszórjuk.

200 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen.

Amikor kihűlt, enyhén megszórjuk porcukorral, és szeleteljük.