Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes rácsos recept

Meggyes rácsos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • csipet só
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 evőkanál tejföl
    • 2 üveg kimagozott meggybefőtt
    • 10 dkg dió
    • 1 mokkás kanál őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meglangyosított tejben 1 kávéskanál porcukorral felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a sót, a citromhéjat, a tojás sárgáját, az élesztős tejet és a tejfölt, majd jól összegyúrjuk. Két cipót formálunk belőle, konyharuhával letakarjuk, langyos helyen fél óráig kelesztjük.

    Közben a meggybefőttet leszűrjük, a diót durvára vágjuk. A maradék porcukrot összekeverjük a fahéjjal.

    Kikenünk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. Az egyik tésztacipót kinyújtjuk, a tepsibe fektetjük, villával megszurkáljuk. Megszórjuk a zsemlemorzsával, a dió felével, a meggyel, a fahéjas porcukorral és végül a maradék dióval.

    A másik cipóból kisujjnyi vékony rudakat sodrunk, megrácsozzuk vele a süteményt, majd 30 percig kelni hagyjuk.

    A tetejét megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben, közepes lángon (180 °C), 30-35 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, deszkára csúsztatjuk, kockára vagy rombuszokra vágva kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá