Meggyes párna recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 cs előre nyújtott leveles tészta (2*275 g, 24*40 cm-re nyújtva)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 üveg meggybefőtt
- 2 kissé púpozott ek étkezési keményítő
- cukor, fehéj ízlés szerint
- csipet só
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni.
Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele.
A tésztát kicsavarjuk és egyenként 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A darabokra egyenlően elosztjuk a tölteléket.
A másik tésztát is kitekerjük és azt is 8 részre osztjuk. Mindegyik részen ejtünk 3-3 ferde vágást. A meggyes töltelék mellett körbekenjük a tésztát egy kevés vízzel, majd ráteszünk egy bevágott tésztát és villával összenyomkodjuk a széleit.
A kész péksütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és kevés cukorral megszórjuk. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









