Meggyes párna recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 cs előre nyújtott leveles tészta (2*275 g, 24*40 cm-re nyújtva)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 kissé púpozott ek étkezési keményítő
- cukor, fehéj ízlés szerint
- csipet só
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni.
Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele.
A tésztát kicsavarjuk és egyenként 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A darabokra egyenlően elosztjuk a tölteléket.
A másik tésztát is kitekerjük és azt is 8 részre osztjuk. Mindegyik részen ejtünk 3-3 ferde vágást. A meggyes töltelék mellett körbekenjük a tésztát egy kevés vízzel, majd ráteszünk egy bevágott tésztát és villával összenyomkodjuk a széleit.
A kész péksütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és kevés cukorral megszórjuk. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »