Meggyes párna

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 cs előre nyújtott leveles tészta (2*275 g, 24*40 cm-re nyújtva)
  • 1 tojás
  • 1 üveg meggybefőtt
  • 2 kissé púpozott ek étkezési keményítő
  • cukor, fehéj ízlés szerint
  • csipet só

Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el. A befőttet leszűrjük és a meggyet a levének felével egy kisebb edénybe tesszük. Hozzáadjuk a sót és a fahéjat, majd elkezdjük melegíteni.

Közben a maradék meggylében elkeverjük csomómentesre a keményítőt, majd a meggyhez adjuk és besürítjük vele a tölteléket. Ha szükséges kevés cukrot keverhetünk bele.

A tésztát kicsavarjuk és egyenként 8 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A darabokra egyenlően elosztjuk a tölteléket.

A másik tésztát is kitekerjük és azt is 8 részre osztjuk. Mindegyik részen ejtünk 3-3 ferde vágást. A meggyes töltelék mellett körbekenjük a tésztát egy kevés vízzel, majd ráteszünk egy bevágott tésztát és villával összenyomkodjuk a széleit.

A kész péksütiket sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd felvert tojással lekenjük és kevés cukorral megszórjuk. 210 fokos sütőben szép pirosra sütjük.