Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes mámor recept

Meggyes mámor
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 csipet só
    • fél csomag sütőpor
    • 1 teáskanál vanília aroma

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 3 dl tejszín
    • 50 dkg túró
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 6 evőkanál porcukor
    • 5-6 evőkanál meggylekvár

    Borzseléhez:

    • 5 dl meggybor
    • 2 csomag tortazselé (100g)
    • 1 csipet fahéj

    Tetejére:

    • 50 dkg meggy
    • 2 csomag piros tortazselé

    Elkészítése:

    A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.

    A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét.

    Kb. 25×30 cm tepsit kivajazunk kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.

    A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük hozzáadjuk a vanília aromát, porcukrot, mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.

    A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük,ha forrás közeli állapotba ér azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.

    A 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra. Majd az egyiket megkenjük a krém felével,utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy hogy a lekváros oldal a krém felé essen .

    A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.

    Tipp:

    Különleges ízvilága magával ragad mindenkit!:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá