Meggyes mámor recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- 1 teáskanál vanília aroma
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl tejszín
- 50 dkg túró
- 1 teáskanál vanília aroma
- 6 evőkanál porcukor
- 5-6 evőkanál meggylekvár
Borzseléhez:
- 5 dl meggybor
- 2 csomag tortazselé (100g)
- 1 csipet fahéj
Tetejére:
- 50 dkg meggy
- 2 csomag piros tortazselé
Elkészítése:
A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Kb. 25×30 cm tepsit kivajazunk kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük hozzáadjuk a vanília aromát, porcukrot, mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.
A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük,ha forrás közeli állapotba ér azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.
A 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra. Majd az egyiket megkenjük a krém felével,utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy hogy a lekváros oldal a krém felé essen .
A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.
Tipp:
Különleges ízvilága magával ragad mindenkit!:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »