Hozzávalók:
Krémhez:
Borzseléhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét.
Kb. 25×30 cm tepsit kivajazunk kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük hozzáadjuk a vanília aromát, porcukrot, mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.
A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük,ha forrás közeli állapotba ér azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.
A 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra. Majd az egyiket megkenjük a krém felével,utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy hogy a lekváros oldal a krém felé essen .
A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.
Különleges ízvilága magával ragad mindenkit!:)