Meggyes mámor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vanília aroma

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl tejszín
  • 50 dkg túró
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 6 evőkanál porcukor
  • 5-6 evőkanál meggylekvár

Borzseléhez:

  • 5 dl meggybor
  • 2 csomag tortazselé (100g)
  • 1 csipet fahéj

Tetejére:

  • 50 dkg meggy
  • 2 csomag piros tortazselé

Elkészítése:

A tojás fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük.

A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát, a lisztet és a sütőport majd kis adagokban finoman beleforgatjuk a tojásfehérjét.

Kb. 25×30 cm tepsit kivajazunk kilisztezünk és 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a piskótát. Ha megsült a piskóta kettévágjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük hozzáadjuk a vanília aromát, porcukrot, mascarponét és a túrót is. Alaposan kikeverjük a krémet.

A borzseléhez a tortazselét elkeverjük a borral, majd melegíteni kezdjük,ha forrás közeli állapotba ér azonnal elzárjuk. Picit hagyjuk kihűlni.

A 1-2 evőkanál meggylekvárt rákenünk a kihűlt piskótákra. Majd az egyiket megkenjük a krém felével,utána elsimítjuk rajta a borzselét és aztán a maradék krémet. A piskóta másik felével lefedjük úgy hogy a lekváros oldal a krém felé essen .

A meggyet egyenletesen elosszuk a tetején majd leöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített tortazselével.

Tipp:

Különleges ízvilága magával ragad mindenkit!:)