Meggyes kókuszvarázs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 2 dl étolaj
- 22 dkg liszt
- 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
- 30 dkg cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 csg kókuszos pudingpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott meggy
- 1 ek zselatin
- ½ dl víz
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése
A krém elkészítése:
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.
A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó, pudingpor és a sütőpor is.
Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.
A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »