Meggyes kókuszvarázs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 dl tej
- 2 dl étolaj
- 22 dkg liszt
- 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
- 30 dkg cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tasak sütőpor
A krémhez:
- 15 dkg fehér csokoládé
- 2 csg kókuszos pudingpor
- 5 dkg kókuszreszelék
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 4 dl habtejszín
- 20 dkg magozott meggy
- 1 ek zselatin
- ½ dl víz
A tetejére:
- 5 dkg kókuszreszelék
- 2 tasak vaníliás cukor
Elkészítése
A krém elkészítése:
Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
A zselatint langyos vízben beáztatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.
A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.
A lapok elkészítése:
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó, pudingpor és a sütőpor is.
Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.
A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










