Meggyes kókuszvarázs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához : (24×39 cm-es tepsihez

  • 6 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl étolaj
  • 22 dkg liszt
  • 1 csokoládés ízű pudingpor 48 grammos
  • 30 dkg cukor
  • 3 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor

A krémhez:

  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 2 csg kókuszos pudingpor
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg magozott meggy
  • 1 ek zselatin
  • ½ dl víz

A tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 2 tasak vaníliás cukor

Elkészítése

A krém elkészítése:

Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és beletördeljük a fehércsokit is. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben beáztatjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, majd kis adagokban a pudingos krémmel kikeverjük.

A kihűlt, felolvadt zselatint is hozzácsurgatjuk, majd jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe.

A lapok elkészítése:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az étolajat. Jól összekeverjük, majd jöhet bele a liszt, a vaníliás cukor, a kakaó, pudingpor és a sütőpor is.

Az összekevert tésztát elosztjuk két sütőpapírral bélelet tepsiben, majd 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

A krém 2/3-ad részébe lazán belekeverjük a lecsöpögtetett meggyet, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik lapot, majd megkenjük a maradék 1/3-ad krémmel.

A vanílis cukort a kókuszreszelékkel összekeverjük és a krém tetejére szórjuk.