Meggyes, fehércsokis kocka recept

Hozzávalók:
- 800 g leveles tészta
Meggyes krém:
- 500 g magozott meggy (lehet fagyasztott és befőtt is)
- 2 dl víz
- 200 g cukor
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 1 ek étkezési keményítő
Fehércsokis krém:
- 1 l habtejszín
- 500 g mascarpone
- 200 g fehércsokoládé
Elkészítése:
Lapok:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát 4 egyenlő részra osztjuk és egyenként 24*36 cm-es lapokká nyújtjuk.
A lapokat megszurkáljuk villával, majd tepsi hátán egyesével 10-12 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
Meggyes krém:
A meggyet lecsepegtetjük, majd botmixerrel vagy késes aprítóval simára turmixoljuk.
A vízben csomómentesre keverjük a pudingot és a keményítőt, majd hozzáadjuk a cukrot és a meggyet, majd sűrűre főzzük.
Amíg elkészítjük a krémet, addig félretesszük. Néha keverjk meg, hogy a teteje ne bőzözzön be.
Fehércsokis krém:
A fehércsokit törjük kisebb darabokra és olvasszuk fel (akár mikróban vagy gőz felett).
A tejszínt verjük fel, majd adjuk hozzá a mascarponét és a felmelegített, de nem forró csokit, majd keverjük az egészet homogén állagúra.
Összeállítás:
Egy nagyobb tálcára tegyük le az első lapot, majd kenjük meg a meggyes krém 1/4-ével, majd a krém 1/4-ét kenjük rá. Mivel a krém elég masszív állagú, ezért sokkal egyszerűbb habzsákkal betölteni, mint elkenni a meggyes rétegen. A maradék lapokat úgyanígy töltjük be. Az utolsó lapra kenjük az utolsó meggyes réteget és krémet.
Pár órára hűtőbe tesszeük, majd recés késsel, egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »