Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-diós kosarak recept

Meggyes-diós kosarak
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 20 dkg világos rozsliszt
    • 25 dkg margarin
    • 8 dkg édesítőszer vagy 10 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 2-3 ek tejföl
    • 1/2 cs sütőpor

    Töltelék:

    • 20-25 dkg darált és édesített dió
    • 1/2 kg magozott, édesített meggy vagy helyette lekvár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje csipet sóval kemény habbá verve

    Elkészítése:

    Tészta:

    Először a sót, sütőport, édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk belőle.

    Töltelék:

    A pici sóval felvert tojásfehérjéhez lazán hozzákeverjük az édesített darált diót.

    Összeállítás:

    Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárka formákba /24 formához elég tészta/, ezután minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diós habot elosztjuk a tetején és 175 fokon kb 1 óráig sütjük.

    A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd mielőtt teljesen kihűlne, kivesszük a formákból a sütiket.

    Tipp:

    Ha nincs kosárka formánk, akkor a golyócskákat téglalap alakúra nyújtjuk és így is megtölthetjük a töltelékkel, majd félbe hajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk. Ha van muffin formánk, abban is elkészíthetjük.

    Lehet felezni a tésztát, így vékonyabb és gazdaságosabb lesz, de ugyanolyan finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá