Meggyes-diós kosarak recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 20 dkg világos rozsliszt
- 25 dkg margarin
- 8 dkg édesítőszer vagy 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 2-3 ek tejföl
- 1/2 cs sütőpor
Töltelék:
- 20-25 dkg darált és édesített dió
- 1/2 kg magozott, édesített meggy vagy helyette lekvár
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje csipet sóval kemény habbá verve
Elkészítése:
Tészta:
Először a sót, sütőport, édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk belőle.
Töltelék:
A pici sóval felvert tojásfehérjéhez lazán hozzákeverjük az édesített darált diót.
Összeállítás:
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárka formákba /24 formához elég tészta/, ezután minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diós habot elosztjuk a tetején és 175 fokon kb 1 óráig sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd mielőtt teljesen kihűlne, kivesszük a formákból a sütiket.
Tipp:
Ha nincs kosárka formánk, akkor a golyócskákat téglalap alakúra nyújtjuk és így is megtölthetjük a töltelékkel, majd félbe hajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk. Ha van muffin formánk, abban is elkészíthetjük.
Lehet felezni a tésztát, így vékonyabb és gazdaságosabb lesz, de ugyanolyan finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »