Meggyes-diós kosarak

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Meggyes-diós kosarak

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg világos rozsliszt
  • 25 dkg margarin
  • 8 dkg édesítőszer vagy 10 dkg cukor
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 2-3 ek tejföl
  • 1/2 cs sütőpor

Töltelék:

  • 20-25 dkg darált és édesített dió
  • 1/2 kg magozott, édesített meggy vagy helyette lekvár
  • 3 tojásfehérje csipet sóval kemény habbá verve

Elkészítése:

Tészta:

Először a sót, sütőport, édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk belőle.

Töltelék:

A pici sóval felvert tojásfehérjéhez lazán hozzákeverjük az édesített darált diót.

Összeállítás:

Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárka formákba /24 formához elég tészta/, ezután minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diós habot elosztjuk a tetején és 175 fokon kb 1 óráig sütjük.

A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd mielőtt teljesen kihűlne, kivesszük a formákból a sütiket.

Tipp:

Ha nincs kosárka formánk, akkor a golyócskákat téglalap alakúra nyújtjuk és így is megtölthetjük a töltelékkel, majd félbe hajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk. Ha van muffin formánk, abban is elkészíthetjük.

Lehet felezni a tésztát, így vékonyabb és gazdaságosabb lesz, de ugyanolyan finom.