Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Először a sót, sütőport, édesítőt belekeverjük a lisztkeverékbe, majd a margarint belemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgákat és 2-3 ek tejföllel könnyű tésztát gyúrunk belőle.
A pici sóval felvert tojásfehérjéhez lazán hozzákeverjük az édesített darált diót.
Kis golyókat formálunk a tésztából, majd belenyomkodjuk a kosárka formákba /24 formához elég tészta/, ezután minden kosárkába meggyet rakunk, majd a diós habot elosztjuk a tetején és 175 fokon kb 1 óráig sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hagyjuk hűlni, majd mielőtt teljesen kihűlne, kivesszük a formákból a sütiket.
Ha nincs kosárka formánk, akkor a golyócskákat téglalap alakúra nyújtjuk és így is megtölthetjük a töltelékkel, majd félbe hajtjuk és a széleit jól lenyomkodjuk. Ha van muffin formánk, abban is elkészíthetjük.
Lehet felezni a tésztát, így vékonyabb és gazdaságosabb lesz, de ugyanolyan finom.