Marlenka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 3 ek méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 5 dkg dió
Krém:
- 500 g sűrített tej
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük.
(Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)
Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát.
A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
Levesszük a gőzről és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.)
A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









