Marlenka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 1 ek szódabikarbóna
- 25 dkg margarin
- 3 ek méz
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 5 dkg dió
Krém:
- 500 g sűrített tej
- 20 dkg vaj
Elkészítése:
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük.
(Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)
Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát.
A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
Levesszük a gőzről és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokon egyenként 6-8 perc alatt 4 lapot sütünk belőle, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.)
A lapok széleit levágjuk (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt vágógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon és az oldalán is krém legyen. A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »