Manhattan rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók
egy nagy gáz tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 80 g finomliszt
- 40 g kakaópor
- 2 ek víz
- csipet só
Krémhez:
- 200 g fehércsoki
- 250 g mascarpone
- 2 citrom héja
Díszítéshez:
- 50 g tejszín
- 50 g étcsoki
Elkészítése:
A sütőt alsó-felső sütésen, 180 fokra bemelegítjük.
A tojásokat egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani. Amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük (a térfogata ekkorra kb 3-szorosára nő). Hozzáadjuk a vizet is és ezzel is elkeverjük alaposan.
Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatulával vagy habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásos masszába.
A kész piskótamasszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
A krémhez a csokit felolvasztjuk. A mascarponét a citrom héjával jól kikeverjük, majd a csokit is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ha kicsit pikánsabban szeretnénk, akkor kevés citromlevet is adhatunk hozzá.
A kihűlt piskótát kitekerjük, majd rákenjük a krém 2/3-át és újra feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről a roládot.
Ha szeretnénk, akkor csokival is díszíthetjük. Ehhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd ízlés szerint lecsorgatjuk vele a sütit.
Hűvös helyre tesszük addig, amíg a krém és a díszítés meg nem dermed, majd szeletekre vágva tálaljuk.